Slider

Hokej v Příbrami stavíme zase na nohy. Tedy brusle…

Sport | Říjen 2021

Příbramský hokejový klub vstupuje do nové hokejové sezony, s jejímž startem je spojeno hned několik novinek.

Příbramský hokejový klub vstupuje do nové hokejové sezony, s jejímž startem je spojeno hned několik novinek. Týkají se žákovských týmů, právní subjektivity klubu či změn v A-týmu. Pokud chcete v Příbrami zažít juniorský hokej světové úrovně, pak si na začátku října nenechte ujít zápasy reprezentace do 18 let.

 

Hokejová sezona se již rozebíhá. Všichni doufáme, že se ji podaří dohrát celou, i když možná s dílčími omezeními vlivem protiepidemických opatření. V plném sportovním nasazení jsou již nejmenší hráči našeho klubu. Pokud ještě s dětmi vybíráte sportovní kroužek, zveme na tréninky, které se konají v úterý a ve čtvrtek v 16.00. Jde o obvyklé termíny, ale doporučujeme dopředu vše ověřit s trenérem Michalem Šimůnkem (tel. 605 267 111). 

Vlivem kvalitního náboru i trenérské práce jsme byli letos schopni přihlásit do soutěží týmy všech věkových kategorií, to znamená i rozdělené kategorie mladších a starších žáků. Navíc se nám po pilotním projektu podařilo otevřít první regulérní sportovní třídu na ZŠ Bratří Čapků. A chceme, aby další přibývaly a fungovaly i v dalších letech. 

Pokud jde o příbramský A-tým, bude hrát v sezoně opět druhou ligu s cílem obsadit nejvyšší příčky. Jádro mužstva se nemění, ale přibližně třetina mančaftu byla obměněna, resp. posílena. Šanci dostávají i další příbramští odchovanci. 

V klubu došlo rovněž k několika strategickým změnám. Navázali jsme spolupráci s extraligovým Mountfieldem Hradec Králové. A to jak na úrovni A-týmu, tak v žákovských kategoriích, ve kterých by mělo docházet k výměně trenérských zkušeností a společným zápasům. Dále jsme, vedle fungujícího zapsaného spolku, založili novou společnost s ručením omezeným HC Baník Příbram, čímž se vracíme k tradičnímu názvu. Díky této právní formě budeme z daňového pohledu efektivněji hospodařit s přijatými sponzorskými dary. 

Všichni Příbramané jsou zváni na hokejový stadion po celou nadcházející sezonu. Hned za dveřmi je série několika atraktivních hokejových duelů. V termínu od 4. do 10. října navážeme na tradici posledních let a opět se uskuteční tři zápasy reprezentace do 18 let mezi Českem a Ruskem. To vše za účasti mnoha budoucích hvězd a také skautů z NHL, KHL nebo české extraligy. Termíny zápasů, rozpisy ledu či informace k náboru najdete na webu hcpribram.cz. 

Petr Vinš, HC Baník Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne