Slider

Hokej v Příbrami aktuálně: úspěšný nábor, Utkání hvězd, play-off i ples

Sport | Březen 2024

Utkání hvězd – reprezentanti HC Příbram. Zleva kustod Jan Dvořák, vedoucí Lukáš Holý, obránce Daniel Krejčí, trenér Radek Bělohlav, útočníci Josef Hasman a Petr Kafka, prezident HC Příbram Petr Vinš. Foto: HC Příbram

V příbramském hokejovém klubu se toho v poslední době hodně událo – 16. ledna se uskutečnila náborová akce Týden hokeje, 27. ledna Utkání hvězd 2. ligy a zanedlouho se bude konat první hokejový ples, konkrétně 22. března. K tomu všemu 12. března čeká hokejový A-tým mužů vstup do play-off 2. ligy a A-tým žen 16. března vstup do semifinále extraligy žen o titul mistryň České republiky.

 

Začněme od těch nejmenších – v rámci celorepublikové akce Týden hokeje se i v Příbrami 16. ledna konala náborová akce pro nejmenší kluky a holky, kteří by se chtěli stát hokejisty. Akce se vydařila – pod vedením našich trenérů v čele s Michalem Šimůnkem si 38 nových adeptů vyzkoušelo schopnosti v bruslení – ti nezkušení s podporou trenérů a hrazdiček, ti zkušenější pak formou zábavy a her. Hokejový klub HC Příbram má ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) připraveny pro nejmenší základní vybavení, takže je rodiče nemusí pořizovat a sníží si hned na počátku vstupní náklady na daný sport. Rodiče mohou s dětmi přijít na trénink náboru kdykoliv, stačí kontaktovat Michala Šimůnka nebo Lucii Plavcovou na tel. 725 449 555. 

Další hokejovou akcí, která se na příbramském zimním stadionu v lednu udála, bylo Utkání hvězd 2. ligy. Utkali se v něm nejlepší hráči Západní a Východní konference a bylo se opravdu na co dívat. Celé utkání začalo již připravenou fanzónou pro děti a další příznivce hokeje, kde si mohli vyzkoušet své hokejové dovednosti (rychlost neb přesnost střely, driblování s pukem, stolní hokej, hokej na herní konzoli apod.). Následně začalo samotné utkání představením jednotlivých hráčů, českou hymnou zpívanou žákyněmi ZUŠ (nám. T. G. Masaryka) a slavnostním buly za účasti viceprezidenta ČSLH Petra Břízy.

V samotném utkání se strhl velký brankostroj, neboť utkání skončilo vítězstvím 16:13 pro Západní konferenci, kterou reprezentovali i příbramští Petr Kafka, Daniel Krejčí a Josef Hasman, jež ze střídačky řídil náš trenér Radek Bělohlav. Celé utkání bylo doprovázeno dovednostními soutěžemi, kde naopak kralovali hráči Východu. Během akce panovala mezi hráči, realizačními týmy i diváky velká spokojenost a pochvalu si organizátoři akce vysloužili i od samotných klubů 2. ligy a ČSLH. Sestřih z události byl vysílán na ČT Sport a záznam celého utkání bude k dispozici na nově vzniklé stanici Sporty TV. 

Co chystáme dalšího?  A-týmy žen a mužů procházejí sezonou zatím velmi úspěšně, a již dnes víme, že A-tým mužů se bude účastnit play-off 2. ligy. V době přípravy článku jsme ještě neznali soupeře, ale díky umístění v první čtyřce víme, že 1. kolo play-off budeme začínat 12. března doma. To samé platí o A-týmu žen, který prozatím vede extraligu žen, a proto se zúčastní závěrečných bojů o titul mistryň České republiky. Díky aktuálnímu umístění bude družstvo začínat semifinále soutěže 16. března na zimním stadionu v Příbrami. Zveme všechny hokejové příznivce, aby přišli podpořit naše hráče i hráčky. 

Poslední plánovaná akce je úplnou novinkou – hokejový ples, který se koná v pátek 22. března v kulturním domě. Fanoušci se potkají s hokejisty v úplně jiném prostředí, než je stadion, popovídají si a poznají vedení klubu, trenéry i samotné hráče. 

Petr Vinš
HC Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne