Slider

Gynekologie se vrací do hlavního areálu

Život v Příbrami | Únor 2020

Gynekologie Oblastní nemocnice Příbram prošla kompletní rekonstrukcí a začala sloužit pacientkám.

V uplynulém roce probíhala kompletní rekonstrukce oddělení gynekologie Oblastní nemocnice Příbram. Po dlouhých měsících příprav, projektování, rekonstrukcí a vybavování už fungují dvě nová patra pavilonu D4, který nabízí kompletní gynekologicko – porodnické služby.

Do prvního areálu příbramské nemocnice se tak vracejí gynekologické ambulance, které byly dočasně přestěhovány do areálu ve Zdaboři. Tam zatím zůstává jen ambulance pro registrované pacientky.

„Do nových prostor v pavilonu D4 se přestěhuje i lůžkové oddělení gynekologie, které sídlilo ve vedlejším pavilonu. Pacientky se mohou těšit na moderní prostředí s nejmodernějším vybavením a nadstandardními pokoji,“ uvedl mluvčí nemocnice Martin Janota. Telefon pro objednávání pacientek je 318 641 990.

Lůžkové oddělení i ambulance v nových prostorách fungují od pondělí 13. ledna. Ještě předtím, v pátek 10. ledna, se konal den otevřených dveří. Zájemci si mohli prohlédnout nejen nadstandardní pokoje v lůžkové sekci, ale i jednotlivé ambulance nebo takzvaný zákrokový sál. Společně s novou gynekologií se otevřel rovněž podzemní koridor do pavilonu I.

Rekonstrukci provedla příbramská společnost Staveko za 98 milionů korun včetně DPH. Investici hradil částkou 95 milionů zřizovatel nemocnice, kterým je Středočeský kraj. Nábytek a přístrojové vybavení stálo dalších téměř 20 milionů korun. V tomto případě byla účast kraje 16 milionů. Mezi přístrojové vybavení patří například i 3D/4D ultrazvuk.

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne