Slider

Granit: Tlak veřejnosti ukázal, že existují i jiná řešení

Názory | Březen 2021

Chata Granit

 

Hlavním tématem lednového zasedání příbramského zastupitelstva byl záměr prodeje chaty Granit. Nelze skrývat překvapení nad tím, jak se prodej-neprodej odehrával. Zároveň lze už nyní doporučit SZM některé konkrétní kroky.

Na lednovém zasedání zastupitelstva jsme jako zastupitelé byli na jednu stranu přesvědčováni, že původní předložené rozhodnutí rady města ve prospěch prodeje chaty bylo pečlivě promyšlené. Na druhou stranu stačilo pár týdnů před zasedáním, aby se ukázalo, že – zřejmě i pod vlivem tlaku veřejnosti – lze hledat i další řešení. V tomto případě v podobě správy chaty pomocí Sportovních zařízení města (SZM). Toto řešení bylo nakonec schváleno. 

Je dobře, že Granit městu zůstane. Ale jak to, že vedení města nenapadlo důkladně promyslet alternativy k možnému prodeji už v průběhu loňského roku, kdy se vyskytly problémy s dosavadním modelem správcovství? Proč posílá rada města do zastupitelstva materiál, u kterého je následně při zasedání všechno jinak? 

Lze jen doufat, že budoucí záměry radnice, včetně například dalšího osudu bývalé budovy Městských lesů Příbram (o tématu více v Kahanu 1/2021 – pozn. red.), se budou více řídit příslovím „dvakrát měř, jednou řež“. Tentokrát naštěstí dopadlo vše dobře. Zde je na místě pochválit Jana Slabu a jeho tým v SZM za to, že dokázali v rekordním čase připravit smysluplný záměr. Za první hmatatelnou vlaštovku na cestě správným směrem považuji vizualizace budoucího webu a loga, které vnímám jako povedené. 

Na závěr doplňuji několik nápadů pro chatu Granit:

  • Investovat do modernizace. Citlivě zvýšit cenu ubytování (při zachování realistické úrovně, vzhledem ke standardu a ke konkurenci) a zrušit zvýhodnění pro zaměstnance úřadu.
  • Maximalizovat propagaci. Důsledně využívat Kahan, městský web a Facebook.
  • Využívat chatu pro pobyty škol v přírodě, lyžařské výcviky a podobně. Neplyne z toho sice žádný přímý zisk, ale městem zřizované školy ušetří za ubytování v cizích objektech.
  • Motivovat manažera a správce k propagaci a vstřícnému jednání – část jejich odměn může být pohyblivá, podle dosažených tržeb za ubytování.
  • Vytvořit chytrý rezervační systém, odpovídající zvyklostem dnešní doby.

 

Vladimír Král, zastupitel města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne