Slider

Galerie připravuje

Kultura | Duben 2022

Zveme vás do příbramské Galerie Františka Drtikola. Foto: archiv

Lubomír Typlt – Levitace
1. 4. – 29. 5. 2022

Lubomír Typlt patří dnes k předním autorům generace narozené v polovině 70. let. Ve svém malířském díle zpřítomňuje obrysy generačního pocitu, který nahlíží jako cyklicky se vracející epos, v němž se sčítají zkušenosti z období totality a z neméně náročné společenské svobody. Narativní postupy vkládá autor do radikálního přehodnocování malířských výrazových prostředků ve vztahu k figuraci.

Kurátor výstavy: Petr Vaňous

 

Vendula Chalánková – Ale my stále hledáme štěstí
12. 4. – 12. 6. 2022

Vendula Chalánková v Čechách i na Moravě platí za nejvtipnější umělkyni. Když maluje, tak třeba solární panely, břízy, dorty nebo elektrospotřebiče. Svůj humor projevuje v malbách nebo v komiksech, kde jako libreto používá odposlechnuté hovory nebo převzaté texty nebo vizuální vzory. Nověji zpracovává na zakázku formou komiksu život významných osobností. Na náš svět vezdejší reaguje výtvarnou zkratkou naivismu a hyperrealismu a dětským pohledem odhaluje především naše konzumní stereotypy. Vendula Chalánková představí v Galerii Františka Drtikola průřez svou tvorbou. V průběhu výstavy vznikne v rámci workshopů pro školy pod jejím vedením malý komiks s námětem Františka Drtikola.

Kurátor výstavy: Jan Freiberg

 

Virtuální realita v Měkké aréně Vojtěcha Rady 
stálá expozice

Ve čtyřech herních kójích se zařízeními HTC Vive Pro a Oculus Quest II mohou diváci zažít edukativní, umělecká, ekologická i herní díla ve virtuální realitě. Nový designový prostor také slouží jako komorní přednášková síň. 

gfd

http://www.galerie-drtikol.com/

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne