Slider

Galerie Františka Drtikola v říjnu

Život v Příbrami | Říjen 2021

Zámeček-Ernestinum: sídlo Galerie Františka Drtikola Příbram.

Martin Andrle

vernisáž výstavy 7. října v 17.00

Martin Andrle, na Příbramsku dobře známý fotograf, představí výběr ze své tvorby za poslední víc než desetiletí. Výstavě budou dominovat pošmourné černobílé krajiny, industriální areály příbramských dolů a inscenovaný cyklus Barevné výjevy z venkovského života. Výstava potrvá do 31. 10.

 

Koncert sboru ŽAS

  1. října, 18.00

ŽAS neboli ženský amatérský soubor je společenství 14 táborských žen, které vzniklo z potřeby sdílet radost ze zpěvu. Ač se jedná o „ženský“ sbor, je veden jedním odvážným mužem, původem z dalekého Texasu. Repertoár uskupení je přepestrý, zpívají se v něm písně lidové i autorské, z domova i z různých končin světa, a cappella i s doprovodem nejrůznějších hudebních nástrojů. Vždy se však jedná o písně neslýchané a neoposlouchané, neobyčejné a neotřelé, provedené v originálních úpravách. Nevšední zážitek zaručen.

 

Přednáška

Jan Freiberg – Fotografické ateliéry v Čechách a na Moravě do roku 1918

  1. října, 17.00

V přednášce s projekcí vás ředitel GFD provede po architektonické podobě ateliérů známých i neznámých fotografů, jejich novodobých rekonstrukcích (např. Ateliér Josefa Sudka), nezapomeneme ani na příbramský ateliér Františka Drtikola.

 

gfd

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne