Slider

Dostat se z dluhové tísně

Sociální péče | Prosinec 2021

Podle dat Exekutorské komory čelí exekucím v České republice bezmála 800 000 lidí.

Organizace Člověk v tísni kromě jiných služeb dlouhodobě poskytuje dluhové poradenství po celé České republice. Pobočka organizace sídlí také v Pasáži Horymír a služby jsou poskytované zdarma.  

Podle dat Exekutorské komory čelí exekucím v České republice bezmála 800 000 lidí. V rámci středočeské pobočky nabízí Člověk v tísni bezplatné dluhové poradenství na území Berounska, Kladenska, Rakovnicka, v Kralupech nad Vltavou a na Příbramsku. Lidí, kteří tuto službu využívají, neustále přibývá a vzhledem k současné situaci se domníváme, že počet osob se složitou socio-ekonomickou situací i nadále poroste. 

Mezi nejčastější aktivity dluhového poradenství patří zejména zmapování pohledávek a porozumění struktuře dluhů, zjištění příčin předlužení, sloučení exekucí, podpora při komunikaci s věřitelem, exekutorem, insolvenčním správcem, sepis a podání návrhů na oddlužení (akreditace Ministerstva spravedlnosti), podpora a asistence po podání insolvenčního návrhu, sanace insolvenčních návrhů podaných jiným subjektem, orientace a obrana v nalézacím a exekučním řízení. 

Kromě výše popsaných oblastí spolupráce s klienty řešíme různorodé problémy spojené s problematikou pracovně právních vztahů, bydlením, vyživovacích povinností a dávek. 

Službu mohou využít všechny osoby žijící na Příbramsku, bez omezení věku, které se dostaly do problémů s dluhy a svoji situaci neumí nebo nemohou samy řešit. Službu poskytujeme ambulantně na adrese: Pasáž Horymír, náměstí T. G. Masaryka 3, Příbram 1, případně také v terénní formě (např. u imobilních osob či seniorů). Veškeré tyto služby jsou poskytované zdarma. Konzultace jsou možné po objednání na tel. 778 520 785, další informace jsou na webu clovekvtisni.cz. 

Michael Chmiel, Člověk v tísni

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne