Slider

Dobré angličtináře máme i v Příbrami

Školství | Prosinec 2021

Certifikáty osvědčující znalost angličtiny převzali žáci a studenti základních i středních škol. Foto: aspire

Znalost angličtiny může být pro řadu mladých lidí začátkem cesty k budoucím studijním i pracovním úspěchům. Zda je jejich znalost angličtiny skutečně dobrá, jednoznačně prokáže zpravidla až standardizovaná zkouška.

 

Dobré angličtináře má také Příbram. Můžeme to říci přinejmenším o těch, kteří si v úterý 14. září přišli do příbramského Zámečku-Ernestina pro certifikáty ze zkoušek v celosvětově uznávaném systému Cambridge Assessment English. 

Mezinárodně platný doklad o dosažené jazykové úrovni v anglickém jazyce převzali žáci a studenti z příbramských základních a středních škol, kteří úspěšně absolvovali přípravný kurz v distanční formě, nebáli se přihlásit ke zkouškám a jejich průběh v covidovém režimu zvládli na jedničku. Úspěšné absolventy letošních zkoušek přišla pozdravit a pochválit také místostarostka Zorka Brožíková, která zároveň vyzdvihla důležitost jazykového vzdělávání pro dnešní mladé lidi. 

Cesta k budoucím úspěchům u některých z letošních absolventů teprve začíná, jiní se mohou již dnes pochlubit angličtinou, která je vysoko nad průměrem znalostí jejich vrstevníků. Díky získaným certifikátům vstupují mnozí z nich do dalšího života s jistou výhodou a vědomím, že studium angličtiny se vyplatí neponechávat náhodě. Projekt přípravných kurzů ke zkouškám Cambridge English pokračuje ve spolupráci s našimi partnerskými školami také v tomto školním roce. 

Hana Horáková, aspire jazykové a vzdělávací centrum

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne