Slider

Do jarního úklidu se zapojily stovky dobrovolníků

Život v Příbrami | Červen 2021

Poslední dubnový víkend v Příbrami začala úklidová akce, která byla uspořádána ke Dni Země.

Poslední dubnový víkend v Příbrami začala úklidová akce, která byla uspořádána ke Dni Země. Dobrovolníci se do sběru zapojili i v následujících dnech.

 S ohledem na epidemiologická opatření se letošní jarní úklidová akce koná v jiném režimu než v minulosti. Po městě bylo rozmístěno sedm tzv. pytlomatů. Do akce se zapojilo téměř 200 dobrovolníků a byly sebrány desítky kubických metrů odpadu z příkopů, veřejných prostranství či lesů. 

„Do úklidu města se zapojili jak jednotlivci, tak organizace. Je příjemné vědět, že našim občanům záleží na tom, v jakém městě žijí, a že jsou ochotni přiložit ruku k dílu a pomoci s úklidem po těch, kterým je životní prostředí zcela lhostejné,“ řekl starosta Jan Konvalinka. 

Mezi „sběrači“ byly zapojeny také organizace, jde například o obecně prospěšné společnosti Alka a Magdalena, zapsané spolky Svatohorské sady a Sdružení občanů a přátel Zdaboře či Osadní výbor Zavržice. Některé organizace samotnou úklidovou akci rozšířily také o akci vzdělávací: „Úklidu okolí předcházela vzdělávací činnost, při které jsme si procvičovali, jak správně třídit odpad,“ uvedli pracovníci Alky. Na jednom ze sedmi zmíněných stanovišť někdo odcizil pytlomat. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne