Slider

Dny otevřených dveří příbramských gymnázií letos společně

Školství | Prosinec 2021

Teprve od školního roku 2025/26 by příbramští gymnazisté měli docházet pouze do jedné budovy v ulici Legionářů. Foto: Stanislav D. Břeň

K definitivnímu sloučení obou příbramských gymnáziích dojde až ve školním roce 2025/2026, obě školy se na něj ale už teď připravují. Jedním z projevů vůči veřejnosti i potenciálním uchazečům o studium jsou společné dny otevřených dveří.

 

Po dlouhých jednáních, která probíhala od jara letošního roku, bylo Středočeským krajem rozhodnuto, že od školního roku 2022/2023 budou obě příbramská gymnázia sloučena pod hlavičkou Gymnázia Legionářů. Současně bude ve sloučené škole ukončeno šestileté studium a další uchazeči o tento obor již nebudou ke studiu přijímáni. Vzhledem k tomu, že v obou školách v současné době studují žáci v 30 třídách, není možné, aby se všichni gymnazisté od nového školního roku přesunuli do jednoho objektu. V období do roku 2025 bude proto výuka probíhat v budově v ulici Legionářů a v detašovaném pracovišti v Balbínově ulici. Od školního roku 2025/2026 by mělo dojít k definitivnímu sloučení obou škol do jedné budovy v ulici Legionářů. 

Přestože jsou zatím obě gymnázia oddělená, ředitelé škol se dohodli na tom, že v přípravě nového školního roku budou postupovat společně a budou spolupracovat i při poskytování informací o studiu. S tím souvisí i nové pojetí dnů otevřených dveří, které obě školy zorganizují ve stejných termínech. Organizace bude zajištěna tak, aby bylo možné navštívit obě budovy v jednom dnu. Uchazeči budou mít možnost prohlédnout si současná gymnázia a pro příští školní rok se rozhodnout, zda si ve čtyřletém studijním oboru vyberou studium zaměřené na výuku s posílením cizích jazyků v Balbínově ulici nebo všeobecně zaměřené studium v ulici Legionářů. Osmileté studium bude i nadále pokračovat v ulici Legionářů. Ke studiu živých jazyků bude z devátých tříd přijímáno 30 žáků, ke všeobecně zaměřenému studium 60 žáků. Do osmiletého studijního oboru bude i nadále přijímáno 30 žáků. 

Ředitelé gymnázií zvou všechny uchazeče a jejich rodiče k návštěvě škol v rámci dnů otevřených dveří, které budou ve dnech 8. prosince 2021 a 15. ledna 2022. Více informací je možné získat na webových stránkách obou škol. 

Petr Hrubý, Gymnázium Legionářů, Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne