Slider

Divadlo jako prádelna špinavých peněz

Kultura | Duben 2020

Mandy a Tania jsou dvě tanečnice z londýnského nočního klubu.

První premiérovou inscenací příbramského divadla v letošním roce byla na konci února bláznivá situační komedie ze současnosti Špinavý obchod. Inscenace svým žánrem trochu připomíná Habaďůru.

 

Mandy a Tania jsou dvě tanečnice z londýnského nočního klubu. Děj celé hry se odehrává v bytě jedné z nich. Jeho majitelem je však mafián Velký Mack, který jej využívá i k praní špinavých peněz. Dramaturgyně Pavlína Schejbalová uvedla: „Děj začíná tím, že se ráno v bytě vzbudí dva lidé, kteří se tam vůbec vzbudit neměli. Jsou nazí a překvapení.“ Jedna z postav je tanečnice Mandy a na gauči se vedle ní probudí mladý kluk Larry. Dramaturgyně dodává: „Oba se krátce předtím seznámili v nějakém baru. Mandy se vyděsí, protože každou chvíli má přijít Velký Mack. Larry samozřejmě nestíhá odejít. V té chvíli se roztáčí kolotoč různých situací a všelijakých záměn lidí.“ 

Autorem hry je britský dramatik, spisovatel a herec Robin Hawdon. Jeho hry jsou považovány za nejlepší situační komedie, moderní frašky. Nejslavnější představuje určitě Dokonalá svatba, která bývá uváděna doslova po celém světě. 

Pod taktovkou Milana Schejbala se představují také oba noví členové hereckého souboru Lucie Valenová a Kryštof Grygar. V dalších rolích uvidíte Elišku Nejedlou, Vladimíra Seniče, Petra Floriána, Roberta Tylečka a Petra Bednáře. 

dad

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne