Slider

Děti až na prvním místě

Bezpečná Příbram | Září 2023

Děti si na táboře užily spoustu legrace. Foto: město Příbram

V rámci příbramského Městského programu prevence kriminality se o letních prázdninách konal příměstský a pobytový tábor pro děti.

 

Již po osmé pořádalo město Příbram ve spolupráci se Střediskem výchovné péče příměstský tábor pro děti, který se konal v červenci. Děti zažily spoustu aktivit jako pískování, malování mandal na kameny, vyrobily si trička s krásnými motivy. Tato možnost trávení času je u dětí velmi oblíbená, jelikož si během dne užívají společnosti kamarádů i vedoucích. Poděkování si zaslouží všichni, kteří se na příměstském táboře podíleli, včetně společnosti PAC Hořovice, která dětem věnovala koblihy jako sladkou odměnu. 

Dalším programem prevence kriminality byl srpnový pobytový tábor konaný v obci Ostrov. Letošní dobrodružné téma vycházelo z knihy Prašina. Děti se ponořily do příběhu tajuplného místa, kde nikdo neví, proč se tak děje, ale kde není signál, nesvítí lampy, nehraje rádio. Cílem bylo odhalit tajemství Wostrowa, které by mohlo změnit svět. Opět můžeme říct, že letošní ročník tábora byl pro děti úžasný a poučný. Všichni byli spokojení, děti šťastné, a to je cíl, který se vedoucí a organizátoři snaží splnit. PAC Hořovice a Uzeniny Příbram poskytly sponzorské dary ve formě pečiva a buřtů, které si děti na táboře opekly. Pro město je velice důležité, že tyto tábory jsou každoročně plně obsazené a vždy mají velký úspěch. 

Denisa Kotková
manažerka prevence kriminality a protidrogová koordinátorka

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne