Slider

Dejte chůzi šanci, každý krok se počítá

Sport | Duben 2023

V dubnu si počítejte každý krok. Foto: Sincerely Media, Unsplash

Výzva 10 000 kroků má motivovat lidi k pravidelné chůzi na čerstvém vzduchu, a to alespoň po dobu jednoho měsíce. Zapojte se letos i vy.

 

V dubnu můžete absolvovat výzvu 10 000 kroků, kterou pořádáme třetím rokem a do níž se pravidelně zapojují občané města. Vždy obsadíme kategorie muž, žena, senior a hojná účast je i v kategorii týmů. V každé výzvě máme okolo stovky registrovaných osob či družstev.

I když se výzva jmenuje 10 000 kroků, hlavním účelem není nachodit 10 000 kroků denně. Spíše vybízí k pravidelnému pohybu – ať už k chůzi, jízdě na kole či běhu. A směřuje také k tomu, abychom v rámci možností objem pohybu postupně a pravidelně navyšovali. Výzva zohledňuje věk a BMI (body mass index) registrovaných osob.

Společně s fyzickým pohybem lze absolvovat virtuální cestu, která opět nabádá ke každodennímu pohybu. Pokud např. pravidelně chodíme, dostáváme různé virtuální odznáčky a posouváme se po cestě až do cíle. Novinkou pro letošní rok je mobilní aplikace Výzva 10 000 kroků. Další informace jsou na webu desettisickroku.cz

Příbram se výzev nejen pravidelně účastní, ale také je aktivně podporuje. Do výzvy se zapojujeme dvakrát ročně, pokaždé odměňujeme ty nejlepší a potkáváme se při vyhlášení nejlepších občanů města. 

Martina Nuslová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne