Slider

Co dělá Vánoce skutečně magické

Úvodník | Prosinec 2023

Místostarosta Miroslav Peterka. Foto: Martin Andrle

Myslím, že není pochyb o tom, že pro většinu z nás jsou Vánoce tím nejkrásnějším obdobím roku. Vánoční svátky jsou dny, kdy se mi zdá, že se čas zastaví a my zažíváme rodinnou pohodu, lásku a štěstí, setkávání s těmi, které máme rádi.

 

Není to jen věc stromečku, vánočního cukroví, dárků a tradic, ačkoli jsou to nedílné součásti svátečního období. Jsou to chvíle, kdy si uvědomujeme hodnotu rodiny, přátelství a klidu v duši. Vánoční svátky nám připomínají, že i v hektickém světě, který nás dnes obklopuje, by mělo být místo pro porozumění a vstřícnost. 

Vzpomínám na čas, kdy byli naši kluci malí, učili jsme je tradicím, které jsme sami zdědili od svých rodičů. Společně jsme zpívali koledy a psali dopisy Ježíškovi. Naše domácnost byla plná vůní a očekávání. 

Nejkrásnější bylo sledovat své děti, když poprvé uviděly rozsvícený vánoční stromeček a dárky zatím ještě tajemně zabalené. Byly to pro nás s manželkou jedny z nejdojemnějších chvil v životě. Jejich oči se rozzářily a já si uvědomil, že právě tohle je to, co dělá Vánoce skutečně magickými. 

Přeji vám, abyste tyto svátky trávili s těmi, které máte nejraději a provázelo vás mnoho štěstí, lásky a pohody. Vánoční čas využijte i k nabrání sil do nového roku, abyste v této nelehké době vnímali věci s nadhledem a s vidinou lepší budoucnosti. Nakonec všechna tato přání musí souviset i s pevným zdravím, které vám přeji především. 

Krásné vánoční svátky a zdraví v novém roce! 

Miroslav Peterka
místostarosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne