Slider

Civilky na cestách

Život v Příbrami | Říjen 2021

Snímek z červencového pobytu v Harrachově. Foto: SPCCH

Příbramské centrum Svazu postižených civilizačními chorobami vyrazilo o prázdninách na rekondiční a ozdravné pobyty, kterých se účastnilo celkem 100 osob. Už nyní se připravuje další, tentokrát silvestrovský pobyt v Klatovech.

Komunitní centrum SPCCH v Příbrami o prázdninách nezahálelo. Mimo běžné činnosti jsme připravili a uskutečnili dva rekondiční a ozdravné pobyty. Do Harrachova v červenci zavítalo 50 lidí a stejný počet se v srpnu vydal do Roztok u Křivoklátu. 

Vždy týdenní pobyt zahrnoval ranní rozcvičku a dopoledne hodinové cvičení na karimatkách nebo na židlích. Odpoledne se uskutečnily skupinové vycházky do krásného okolí, zpestřením večera pak byla hudba s tancem. Oba pobyty byly od první chvíle zcela zaplněny, což svědčí o tom, že ani v době pandemie naši klienti na sebe nezapomněli a po delší době se spolu setkali. Nic se nezměnilo na tom, že jsme byli a jsme stále dispozici online i fyzicky v příbramském komunitním centru. 

Během podzimu se zájemci mohou účastnit tréninků paměti nebo hudby s možností tance. V těchto dnech také připravujeme silvestrovský pobyt v Klatovech, a to v termínu od 28. prosince do 2. ledna 2022. Naši členové zde oslaví příchod nového roku, což vloni nebylo možné kvůli pandemii. 

Alena Kasíková, Svaz postižených civilizačními chorobami (Komunitní centrum Příbram)

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne