Slider

Cílem je postup do první ligy

Sport | Září 2023

Ze zápasu s Vlašimí. Zdroj: https://www.fkpribram.cz/

Tradiční klub na české fotbalové scéně FK Příbram vstupuje do nové sezony 2023/2024 s mnoha novinkami. Obměnila se sestava, klub má jednodušší název, hráči nastupují v nových dresech. Zůstává snaha probojovat se do první ligy.  

 

Příbramský tým skončil minulou sezonu před branami úspěchu. Po třetí příčce ve druhé nejvyšší soutěži Fortuna:Národní liga (F:NL) hrál baráž proti Pardubicím, 14. týmu nejvyšší české soutěže. Ani velká divácká podpora na stadionu Na Litavce nepomohla k překvapení proti favoritovi z vyšší ligy, a tak FK čeká znovu boj o nejvyšší příčky F:NL. 

Klub si v létě přichystal změnu názvu, když zjednodušil pojmenovaní na FK Příbram. Trenérský štáb, kde působí zkušený Karel Krejčí, asistenti Roman Bednář a Jakub Krištofek, posílil vicemistr Evropy z roku 1996 Ladislav Maier. 

V sestavě týmu se stalo několik změn. Odešel zambijský reprezentant Benson Sakala, jenž podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi. Smlouva vypršela také Adamu Petrákovi, který po třech letech končí v zelenočerných barvách. Hostování nepokračují ani u Jakuba Zeronika a Jakuba Jeřábka, kteří budou v Dukle Praha. V týmu již není ani egyptská hvězda Ahmed Elsheikh. 

Klub byl ovšem o letní přestávce hodně aktivní. Smluvně se podařilo udržet nejlepšího střelce F:NL a kapitána týmu Tomáše Wágnera, spolu s ním budou dál v Příbrami Václav Dudl i gólmani Martin Melichar a Václav Smrkovský. Postupně se u Litavky objevovali noví hráči: Jakub Nečas z Brna, Jan Brabec, David Krch z Českých Budějovic, zambijský záložník Ngosa Nsunzu z Teplic, Kypřan Theodoros Andronikou. Těsně před startem sezony „dotáhl“ FK přestupovou bombu v podobě Josefa Hušbauera, ex-reprezentanta a čtyřnásobného mistra české ligy. 

Ambice Příbrami jsou stále postupové. S touto vizí jde do sezony i majitel klubu Jan Starka, který pro klubovou televizi řekl: „Druhý rok stavíme nové mužstvo. Základní kameny sestavy jsme udrželi a myslím si, že určitě nejsme v horší kondici než loni. Družstvo má opět velkou kvalitu a určitě to znovu ukáže. Z loňské sezony jsme zklamaní, chtěli jsme postoupit z prvního místa. Podle mě jsme na to měli, ale bohužel se to nepovedlo. Věřím, že se nám letos podařilo postavit tým, který postoupí z prvního místa a vyhne se těžké baráži.” 

FK Příbram změnil oficiální hrací termín pro domácí utkání. Většina zápasů se uskuteční v pátek od 18.00. Atraktivní podvečerní čas na prahu víkendu dává možnost užít si příbramský fotbal i strávit víkend naplno se svými koníčky. 

Zelenočerní, fotbalový klub s hornickou tradicí, nachystal novou edici dresů od společnosti Jako. Dravé a divoké černé pruhy na zeleném podkladu jsou atraktivní i pro domácí fanoušky, kteří projevili velký zájem mít přesně takový dres ve své sbírce. I vy jej můžete mít, klub jej nabízí ve svém e-shopu. 

Vstupné na jednotlivá utkání činí 100 korun, FK nabízí celoroční permanentku za 990 korun, která je v předprodeji i v příbramském infocentru v Pražské ulici. Víc informací o FK najdete na webu fkpribram.cz a na sociálních sítích Facebook, Instagram, X.com a YouTube. 

Zdeněk Brož
FK Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne