Slider

Chata Granit láká na novou hru: S Králem Šumavy za pokladem

Život v Příbrami | Červenec - srpen 2023

Chata Granit prošla před dvěma lety kompletní renovací, nabízí ubytování v průběhu celého roku. Foto: SZM Příbram

V dubnu a květnu přivítala chata Granit ve spolupráci se ZUŠ Příbram mladé hudebníky, zpěváky a zpěvačky a nechyběli ani studenti dramatického kroužku.

Došlo tak k opětovnému spojení organizací, které podporují zájmové činnosti mladých lidí. Hosté měli k dispozici obě společenské místnosti, kde mohli souběžně zkoušet a navzájem se prolínat a doplňovat. „Velice nám záleží na fyzickém i duševním rozvoji mladých lidí, proto bychom touto cestou chtěli jít i nadále,“ podotkl ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba. 

Život na chatě obohatily i kreativní víkendy, kdy si mohli hosté vytvořit vlastní velikonoční výzdobu či se podílet na hrané velikonoční pohádce pro děti. 

Květnové období patřilo spíše sportovcům, a to jak rekreačním, tak profesionálním. V první polovině měsíce se uskutečnil v Zadově vyhlášený běžecký štafetový závod Vltava run, který startuje nedaleko chaty Granit, a tak možnosti ubytování právě zde využilo před vyběhnutím do urputných kopců 25 závodníků. „K naší velké spokojenosti došlo pro rok 2024 k navázání spolupráce s organizátory této tradiční akce, což jistě velmi pozitivně přispěje k propagaci našeho zařízení a šíření povědomí o něm,“ řekl Petr Hruška, manažer chaty Granit. Dalším významným závodem byl Český pohár horských kol a současně první závod kategorie HC UCI, který měl zastoupení nejvyšší mezinárodní kvality. Jedna z náročných pasáží tohoto závodu vede přímo kolem chaty Granit, a tak chata neunikla pozornosti závodníků z Německa, Belgie či USA, kteří projevili zájem o prohlídku objektu se záměrem ubytování se v příští sezoně. 

Celý červen se nesl ve znamení školních výletů, škol v přírodě a teambuildingů. Oproti minulému roku se na chatu přijely v rámci školy v přírodě rekreovat kromě příbramských i tři pražské školy. Mimo nově vytvořeného sportovního hřiště je připravena i zcela nová hra S Králem Šumavy za pokladem. Šumavské hory už dávno nejsou lokalitou navštěvovanou výhradně v zimních měsících. Zájem o podobné lokality je na vzestupu i mimosezonně, na což se provozovatel chaty Granit snaží reagovat, a tak přichází s nabídkou ojedinělé interaktivní hry nejen pro návštěvníky chaty.

„Tato aktivita je naprostou novinkou, kterou jsme vytvořili a odstartovali na konci května,“ informoval Petr Hruška. Hra je určena široké veřejnosti. Kromě pokladu na konci cesty čeká účastníky losování o zajímavé ceny, první cenou je pobyt zdarma v apartmánu Hrb na chatě Granit. „Nejen naši hosté si tak mohou zpestřit svůj pobyt na Šumavě a zažít díky chatě Granit něco navíc,“ doplnil Petr Hruška. Hra poběží až do října, slosování cen se uskuteční 16. října. Více na webových stránkách chatagranit.cz. Rezervační systém je zájemcům k dispozici online a v případě jakýchkoli dotazů je možné kontaktovat manažera chaty Granit i telefonicky na tel. 601 390 678. 

Chata Granit letos zaznamenala 2772 přespání, tržby v loňském roce dosáhly 1 475 000 korun. 

Miroslava Kozohorská
Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne