Slider

Čertovský Novák vol. 4 bude pekelně ohnivý

Život v Příbrami | Listopad 2020

Z loňského ročníku Čertovského Nováku. Foto: SZM Příbram

Areál Nového rybníka se opět po roce promění v peklo. Na zlobivé děti bude čekat samotný Lucifer se svými čerty, s knihou hříchů a dojde i na vážení hříšníků. Pro děti i dospělé bude přichystán kotel gulášové polévky a vuřty na oheň zdarma, vánoční trh nebo dětské dílničky. Chybět nebude Mikulášská nadílka, pohádkový kočár s koňmi ani ohňostroj.

 

Už čtvrtým rokem se v areálu Nový rybník koná v zimě akce s názvem Čertovský Novák. Po loňském Ledově čertovském Nováku přichází letos Sportovní zařízení města Příbram s Pekelně čertovským Novákem. Kromě čertů, pořádného pekla, Mikuláše s andělem a bohatého programu pro děti budou součástí akce také trhy s vánoční atmosférou, živou hudbou a tematickou výzdobou. Pekelně čertovský Novák Vol. 4 se koná v pátek 4. prosince 2020 od 15.30 do 18.30 v areálu Nový rybník. 

Ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba řekl: „Akce to bude opět velkolepá. Z pozice pořadatele jen doufáme, že současná situace ohledně epidemie koronaviru bude již v tuto dobu příznivější tak, abychom z nároků nemuseli nakonec ustupovat a program upravovat. Nejhorší variantou by bylo úplné zrušení akce. Ani tuto variantu však nelze v současné době vyloučit. Čemu se však téměř určitě nevyhneme, bude omezení počtu návštěvníků.“ 

Předchozí ročníky Čertovského Nováku se konaly vždy bez omezení počtu návštěvníků a vstup na akci byl zdarma. „V rámci přípravy letošního ročníku je diskutováno i o zpoplatnění vstupu na tuto akci. Částka by však měla být mnohem více symbolická než komerční. Jedním z důvodů je fakt, že akce se díky své oblíbenosti a zájmu veřejnosti zvětšila o tolik, že je nutné hledět i na její celkovou ekonomickou udržitelnost. Případné mírné zpoplatnění vidím jako efektivnější krok než ubírat na rozvoji obsahu této úžasné události, která má díky předešlým třem ročníkům nastavenou vysokou úroveň,“ uvedl Jan Slaba.

Letos navíc s velkou pravděpodobností přibudou také nemalé náklady spojené s kontrolou maximálního počtu návštěvníků, dezinfekcí prostor a dalšími hygienickými požadavky. „Kontrola počtu návštěvníků je jedním z dalších důvodů, proč vybírat vstupné. Díky prodaným lístkům bude jasné, kolik návštěvníků se v areálu nachází. Kromě prodeje lístků na místě zvažujeme také předprodej lístků online. To vše se ale bude ještě odvíjet od aktuální situace a vydaných vládních nařízení,“ dodal ředitel SZM. 

O živou hudbu a program v prostoru Sezam bistra se postará ZUŠ Antonína Dvořáka Příbram, vánoční trhy pořádá ve spolupráci s dodavateli Sezam bistro. Nedílnou součástí programu pro děti jsou tvořivé dílničky a zábavná show na pódiu. Chybět nebude ani kulisový betlém a fotokoutek s rekvizitami, odkud si děti odnesou tištěnou fotografii na památku. Na závěr programu se mohou všichni těšit na společné rozsvícení vánočního stromu a velkolepý ohňostroj. Aktuální informace o akci najdete na webu szm.pb.cz

Miroslava Poláková, Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne