Slider

Centrum ´civilek´ funguje online i offline

Život v Příbrami | Srpen, září 2021

Taneční odpoledne jsou stále oblíbená. Foto: SPCCH

Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR a konkrétně jeho Komunitní centrum Příbram pokračuje se svými dlouhodobými i jednorázovými aktivitami. V následujících týdnech se klienti mohou těšit na tréninky paměti, posezení s hudbou nebo taneční odpoledne a cvičení.

Příbramské komunitní centrum vedené Alenou Kasíkovou pokračuje ve své činnosti. Pandemie přesunula některé aktivity komunitního centra do online prostoru a centrum se stalo opravdovou komunitou pro většinu klientů – v online i offline významu. Pracovnice centra se klientům věnovaly a pomáhaly jim s registrací na očkování, Sčítání 2021, podávaly jim aktuální informace o činnosti a o pandemii.  

Online aktivitou se staly tradiční tréninky paměti, ovšem offline aktivitou zůstala posezení s hudbou, která se po rozvolnění konala s ještě větší energií. Klienti se naučili pracovat s nástroji video hovorů a aktivně je využívali. Nově centrum začalo pořádat výměnný bazárek, který se těší velké oblibě klientů.  

Rekondiční pobyty pro tento rok jsou od první chvíle zcela zaplněny, ale těšit se můžete na taneční odpoledne, cvičení nebo na tréninky paměti tak, jak jste na ně zvyklí. Osobně, telefonicky a e-mailem příbramské centrum poskytuje právní poradenství, je schopno předat příslušné kontakty a také zajistit doprovod na úřad nebo k lékaři.  

Projekt centra podporuje Úřad vlády ČR. Více se dozvíte na webu komunitního centra Příbram civilky.cz/kc-pribram. V případě zájmu se můžete obrátit na e-mail kom.centrum-pribram@seznam.cz.  

Martina Křtěnová, Centrum služeb SPCCH v ČR

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne