Slider

Bumtarata, bumtarata, otevřete, kmotře, vrata

Školství | Duben 2020

Letos jsme se na masopust vyrazili 25. února.

Stalo se již dlouholetou tradicí, že žáci prvního stupně ZŠ Březové Hory pořádají ve spolupráci s Hornickým muzeem Příbram masopustní průvod. Paní učitelky s dětmi pečlivě nacvičí tradiční masopustní popěvky, halekačky a nechybí ani tanečky jako mazurka nebo kalamajka.

 

Letos jsme se na masopust vyrazili 25. února. V půl desáté se průvod rozličných masek a maškar vydal směrem k Ševčinskému dolu, kde byl jako každoročně již očekáván samotným ředitelem muzea Josefem Velflem. Po hlasitém „Bumtarata, bumtarata, otevřete kmotře vrata!“ byl celý průvod slavnostně vpuštěn do prostoru Ševčinského dolu, kde všichni pobavili přihlížející i ostatní maškary nacvičenými čísly. Následoval pochod po Březových Horách, opět v doprovodu kytary a veselých zpěvů. 

Vybraní žáci šli ještě potěšit babičky a dědečky do domova seniorů na Březových Horách, kde si všichni vespolek zazpívali a vytvořili moc pěknou atmosféru. Po návratu na maškary čekala zasloužená odměna v podobě koblih. Letošní masopust si všichni opět užili a již nyní srdečně zveme na ten příští! 

Anna Haltůfová, ZŠ Březové Hory

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne