Slider

Brdský běžecký pohár v plném tempu

Sport | Květen 2022

Foto z minulých ročníků Běhu města Příbrami.

Brdský běžecký pohár představuje sérii běhů, které jsou otevřené pro širokou veřejnost a konají se v Brdech a okolí. Letošní jubilejní ročník bude obsahovat až 30 běžeckých akcí.

 

Dvanáctého února odstartoval desátý ročník Brdského běžeckého poháru. Sezonu otevřel závod v hořovickém lesoparku Dražovka. Závod S čelovkou Dražovkou vyžaduje noční doplňky a první uskutečněný podnik jubilejního ročníku se běžel při svitu baterek čelovek a měsíce. Druhý podnik BBP, 10. ročník Zimního běhu Litní a zámeckým parkem, připadl na 19. únor. V Litni bylo tradičně mnoho dětských běžeckých nadějí, sešlo se jich na sto dvacet. 

Březnové závody otevřel 1. ročník Zimního běhu v Bezděkově pod Třemšínem. Trať dovedla závodní peloton až na kótu 760 m n. m. k dominantě kraje, na vrch Štěrbina. A protože to byl 1. ročník závodu, vítězové v ženské a mužské kategorii, Anita Žáková a Zdeněk Zeman, zaběhli traťové rekordy. Poslední březnovou akcí poháru byl Josefský běh v Cerhovicích 19. března, běžel se už opravdu v probouzejícím se jaru. 

V sobotu 9. dubna zahájil běžecká klání v lesoparku Dražovka v Hořovicích. Na závody zavítal Jaroslav Vavřička (82), zakladatel závodů v Hořovicích, který naučil běžce, velké i malé, pravidelně navštěvovat Hořovice. O Velikonoční neděli se už po čtyřiašedesáté slétli běžci v Rožmitále pod Třemšínem. Se startovním výstřelem se barevný peloton běžců vydal směrem k Březnici proběhnout populární silniční desítku s cílem na historické atletické dráze březnického sportovního svatostánku. Všechny výsledky ukazuje web Brdského běžeckého poháru. 

Petr Butzke,  Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne