Slider

Brdský běžecký pohár se rozbíhá

Brdy | Únor 2021

Pandemie přivedla více lidí k běhu. Foto: archiv BBP

Nový rok přináší osmý ročník Brdského běžeckého poháru, který sdružuje běžecké závody v okolí Brd a snaží se podporovat jejich pořadatele.

Letošní, osmý ročník Brdského běžeckého poháru bude obsahovat až 30 běžeckých akcí v regionu Brd – od Berouna až po Březnici. Pro všechny běžecké nadšence nabízí pohár spoustu nádherných zážitků s maratonkami na nohou, nemluvě o setkání s partou lidí stejné krevní skupiny. I tento seriál běžeckých závodů je omezován pandemií koronaviru, ale běh s větrem ve vlasech a nebem nad hlavou zůstává jednou z mála možností, jak vyplavit endorfiny a otužit tělo. Skupina běžeckých nadšenců připravila seriál tří virtuálních (rozuměj individuálních) běhů v terénu s cílem porovnání výkonu s kamarády a zatraktivnění běhání pro ty, kteří jej za normálních okolností nepovažují za takovou zábavu. 

Na leden, únor i březen je naplánována vždy jedna závodně-rekreační trasa. Lednový virtuální běh o délce 8,8 km je již připraven a první nadšenci ho už absolvovali. Start a cíl je umístěn u vstupu do lesoparku Litavka v blízkosti stadionu 1. FK Příbram. Trať je vedena lesoparkem proti proudu Litavky, dále pak Bohutínem vzhůru ke koupališti a přes louky k dolu Štefánik a lesoparkem zpět do cíle. Trať na únor povede do okolí vrchu Vojna. V březnu poběžíme v lese na Padáku, protože platí, že kopce dělají běžce. 

Informace o tratích, mapky, kam zapsat svůj čas, a další zprávy z příbramského běžeckého světa jsou dispozici na webu brdskypohar.cz. Účastí ve třech zimních virtuálních bězích a absolvováním plánovaného květnového závodu Brdská 25 nebo Brdská 12 si účastníci vyběhnou 50% slevu ze startovného na Příbramský půlmaraton. 

Petr Butzke, Jan Svoboda - Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne