Slider

Bagry ke startu připravit, léto začíná

Úvodník | Červenec - srpen 2022

Starosta města Jan Konvalinka

Kamkoliv se v létě vydáte, narazíte na omezení spojená se stavebními pracemi. Hlavně na silnicích a dálnicích se toho přes léto na řidiče chystá dost. Skoro by jednoho napadlo, že je to nějaká schválnost nebo nejapný žert poťouchlých plánovačů, kteří nemají na starosti nic jiného, než vklínit opravu hlavního tahu k moři na dobu, kdy tamtudy pojede nejvíc dovolenkářů.

Jakkoliv to může působit jako naschvál, opak je pravdou. Letní měsíce jsou pro stavební práce nejlepším obdobím. A to hlavně z důvodu klimatických a také personálních. Ty první obnáší to, že je pěkně a zpravidla nemrzne ani nesněží, a ty druhé spočívají v lehkém nárůstu počtu pracovníků – tzv. sezonních. O prázdninách je také o něco nižší doprava, myslím tím tu dopravu „nezbytnou“ tedy za prací a zaměstnáním.

U nás v Příbrami bude léto vyloženě stavební. Rozjelo se více stavebních akcí, které budou o prázdninách začínat, probíhat, vrcholit nebo dokonce končit. Jiné, jako je třeba rekonstrukce Prokopské ulice na Březových horách, budou v průběhu prázdnin zahájeny. Vrčení bagru, lomoz nářadí a zvířený prach nás budou provázet celým létem.  Třeba jen ve školách a školkách se přes léto chystá deset velkých akcí za více než 10 milionů korun. Více o tom, co se bude ve městě o prázdninách budovat naleznete na stranách 8 a 9.

Jakkoliv nás může hluk a prach ze staveb štvát, jakkoliv jsme rozčílení, že kvůli uzavírkám nemůžeme projet nebo zaparkovat, mějme na paměti jednu věc. Opravy jednou skončí, vše se vrátí do starých kolejí, a hlavně, město se zase o kousek posune k lepšímu. A to za tu chvíli nepohodlí, myslím, stojí. Krásné léto, přátelé!  

Jan Konvalinka, starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne