Slider

Aquapark – nekonečný příběh?

Úvodník | Březen 2020

Každý známe nějaký film, ke kterému máme osobnější vztah.

Každý známe nějaký film, ke kterému máme osobnější vztah. Zpravidla to není kvůli tomu, jaký onen snímek je, kdo tam hraje, nebo o čem pojednává. Bývá to tak, že filmové dílo spojujeme s něčím, co považujeme za příjemné, na co si podvědomě při sledování vzpomeneme. V mém případě je to jednoznačně první díl Nekonečného příběhu – moderní pohádky, která se odehrává v říši Fantazie. Hlavního hrdinu ztělesňuje malý Bastien, který na půdě školy čte dobrodružnou knížku a stává se sám součástí příběhu.  

Jak běží čas, mám stále intenzivnější pocit, že také my hrajeme v nekončícím příběhu, a to s podtitulem Modernizace příbramského aquapark. Sice nám tu nelétá rychlodrak Falco, nekluše kůň Artex s Atreyem na hřbetu a Kamenožrout nechroupe zbylou rudu z odvalů, přesto se dá najít určitá podobnost s filmovým příběhem. Strastiplnou a předlouhou cestou chceme dosáhnout Slonovinové věže (v našem případě rekonstrukce aquaparku) dříve, než ji pohltí Nicota, jež v našem případě může symbolizovat fatální havárii a uzavření bazénu pro nevyhovující stav.

V tomto čísle Kahanu naleznete souhrnnou informace o tom, jak to s aquaparkem vypadá, co se doposud udělalo a co udělat zbývá. Důležité je upozornit na to, že okamžik konečného soudu teprve nastane, a to ve chvíli, kdy zastupitelé budou rozhodovat o rekonstrukci se znalostí její ceny. Dvacet pět konšelů stiskem zeleného nebo červeného tlačítka na hlasovacím zařízení vyřkne verdikt, který buď rekonstrukci aquaparku posune z říše fantazie do říše reality, nebo odsoudí projekt k dožití v trezoru.

Je klidně možné, že bude vznikat i Nekonečný příběh číslo dvě. Ostatně takzvané sequely jsou v kinematografii velmi módní. Na rozdíl od filmové předlohy však nebude mít jinou zápletku ani jiné obsazení. Všechno bude stejné, pouze Slonovinová věž bude menší a levnější. A nám nezbude než doufat, že ji Nicota nepohltí dříve, než ji vůbec budeme moci spatřit.

Jan Konvalinka

 

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne