Slider

Aquapark: Na podzim jednání s dodavateli, zahájení stavby ve třetím kvartálu 2022

Život v Příbrami | Říjen 2021

Příprava rekonstrukce Aquaparku stále pokračuje.

Příprava rekonstrukce příbramského aquaparku neutuchá. Aktuálně se stavební úřad vypořádává s námitkami a na podzim začnou předběžné tržní konzultace s potenciálními zhotoviteli.

Projektová dokumentace na rekonstrukci aquaparku je podána na stavebním úřadě a čeká na povolení. K projektové dokumentaci byly podány námitky a stavební úřad se s nimi musí v zákonné lhůtě vypořádat. 

V podzimních měsících proběhnou tzv. předběžné tržní konzultace (PTK) s potenciálními zhotoviteli stavby, aby Odbor práva a veřejných zakázek města mohl co nejlépe specifikovat podmínky pro veřejnou soutěž za účelem získání nejvýhodnější nabídky. Výhodnost nabídky bude zohledňovat cenovou výhodnost, ale také např. zkušenosti zhotovitele a závaznou délku realizace stavby. Právě poslední parametr bude jedním nejdiskutovanějších, protože dojde k výraznému omezení provozu v blízkosti aquaparku a snížení vizuálního a hlukového komfortu obyvatel v okolních bytových domech. Tlak na cenu je samozřejmostí. 

Po PTK a získání pravomocného povolení ke stavbě se uskuteční veřejná soutěž na zhotovitele, který by měl být znám na jaře příštího roku. S rekonstrukcí by se mělo začít ve třetím kvartále 2022, stavba bude trvat 18–24 měsíců a ke znovuotevření aquaparku by mělo dojít v roce 2024. 

Předpokládaná cena aktualizovaného rozpočtu se zohledněním aktuálních cen stavebních materiálů a prací činí 309 milionu bez DPH. Právě PTK nám potvrdí, zda je tato cena aktuálně na trhu reálná. 

Projekt počítá s kompletní opravou stávajícího bazénu a zázemí, rozšířením o relaxační část pro dospělé a děti, která bude obsahovat vířivky, řeku, skluzavky, brouzdaliště a jednu ze dvou parních kabin. Budou rekonstruovány oba tobogany a jejich dojezdové bazény. 

V místě současného umístění parní kabiny dojde k její rekonstrukci a v prostorách, kde jsou v současnosti kabinky, bude využita část prostoru pro vybudování dvou saun se zázemím. V případě realizace druhé etapy (vybudování saunového světa) budou tyto dvě sauny přesunuty do něj. 

Martin Buršík, místostarosta města

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne