Slider

Aquapark: Co má být realizováno v první etapě

Rozvoj města | Září 2020

Radnice v pověření městského zastupitelstva proto nyní rozpracovává variantu, která bude okleštěnou verzí původního návrhu.

V květnu letošního roku příbramské zastupitelstvo svou většinou rozhodlo o tom, že je třeba přehodnotit rozsah rekonstrukce příbramského aquaparku. Během léta vznikala upravená podoba celkové modernizace.

 Plán B. To je výraz, který se od května letošního roku používá pro označení rekonstrukce příbramského aquaparku. Vedení města i zastupitelstvo se shodly na tom, že výše, kam vystoupily původní předpokládané náklady modernizace příbramského aquaparku, je neúnosná. Souvisí to nejen se samotnou cifrou, kdy se odhady začaly pohybovat kolem půlmiliardy korun, ale také s aktuálním ekonomickým vývojem v době po striktních karanténních opatřeních. 

Radnice v pověření městského zastupitelstva proto nyní rozpracovává variantu, která bude okleštěnou verzí původního návrhu. Vedení města si od ní slibuje naplnění dvou základních cílů – aquapark projde rekonstrukcí, kterou potřebuje, a zároveň přinese vyšší komfort a některé nové služby pro uživatele. To vše by mělo být za předpokládanou sumu 258 milionů korun. 

Podle zadání by projektová dokumentace měla být připravena tak, aby v budoucnosti bylo možné realizovat další etapu původně zamýšleného projektu.

Co by tedy měla obsahovat chystaná první etapa rekonstrukce a které části se posouvají do zatím odložené druhé etapy?

 

  1. etapa – předpokládaná realizace v letech 2021–2022

- kompletní rekonstrukce plaveckého bazénu

- úplná modernizace technologií

- Relaxační svět včetně dětského brouzdaliště, vířivek a divoké řeky

- dvě sauny

- gastro provoz ve střídmější verzi

- dva tobogány

- dvě parní komory

- přestavba a zvětšení šaten

- úpravy terasy a sadu v úspornější variantě

 

  1. etapa – odložena na neurčito

- fitness centrum ve druhém podlaží

- plavecké trojdráhy

- saunový svět včetně venkovní zahrady

- úpravy parkoviště

- plážový volejbal

- venkovní brouzdaliště

- kogenerace

 

Podrobnosti o rozsáhlé modernizaci včetně nových překreslených plánů ve vysokém rozlišení, jež ukazují, co se bude realizovat v první etapě a co v druhé, najdete na webu aquapark.pribram.eu

 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne