Slider

Ani lockdown nepřerušil zdravotní cvičení seniorů

Zdravotnictví | Únor 2021

Projekt Fit senior, zaměřený na aktivizaci seniorů, funguje v Příbrami devátým rokem.

Projekt Fit senior, zaměřený na aktivizaci seniorů, funguje v Příbrami devátým rokem. Pohybové, vzdělávací a další společenské aktivity jsou pevným bodem života stovek příbramských seniorů. Ti se vlivem událostí roku 2020 ocitli v izolaci, kvůli níž se snížil i objem pravidelného pohybu. Omezení v tomto rozsahu a trvání mohou mít na zdravotní stav seniorů značný vliv, a tak bylo třeba na vzniklou situaci reagovat a nabídnout řešení.

 

Opatření spojená s bojem proti covidu-19 významně zasáhla i chod našeho spolku. Na podzimní lockdown jsme se připravovali již od léta a v říjnu jsme tak mohli plynule překlopit program do online podoby. Od ledna s tím pokračujeme, jelikož scházení se na společných aktivitách je stále zakázané. 

V letošním roce se připravujeme na obě varianty a chceme je podle okolností střídat tak, aby nedošlo k žádnému výpadku. Velké úsilí chceme věnovat vzdělávání seniorů v oblasti technologií, aby mohli využívat veškeré možnosti, které se jim nabízejí a zvládli izolaci bez následků na fyzické i psychické kondici. Technologická gramotnost a vybavení u této věkové skupiny je stále na nižší úrovni, ale naši klienti jsou velmi otevření učit se nové věci. Lekce probíhají téměř tak, jako bychom byli vedle sebe v tělocvičně a senioři si pochvalují možnost odreagování od negativních myšlenek a alespoň virtuální kontakt s přáteli. 

Senioři z Příbrami a okolí, kteří hledají způsob, jak zůstat aktivní a fit, mají stále možnost se do online programu zapojit. Potřebují počítač či tablet a připojení k internetu. Lekce vedené kvalifikovanými lektory jsou vysílány živě každý všední den kromě pondělí a jsou zaměřeny na všechny úrovně zdatnosti, od cvičení na židlích přes jógu až po posilování. Zájemci se mohou hlásit na fitseniorpb@gmail.com

Kristina Hovorková, Fit Senior Příbram

http://fitseniorpribram.cz/

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne