Slider

Alkafest na Nováku

Krátce | Červen 2023

Práce společnosti Alka je opravdu rozmanitá a velice potřebná.

V sobotu 10. června pořádá Alka na Novém rybníku festival Alkafest, probíhat bude od 10.00 do 17.00 a vstup je volný.

V hudebním programu uslyšíte Ladies & Gentlemen, písničkáře Jiřího Smrže s kytaristou Jiřím Kovářem. Vystoupí Bára Hrzánová & Condurango a šansoniérka Naďa Válová s kapelou, která pro festival, kromě svého koncertu, připravila i program s klienty Alky.

Zdravotní klauni z Cirkusu Paciento připravili dopolední workshop pro veřejnost. Odpoledne Paciento vystoupí s představením, kterého se zúčastní také klienti Alky. Na festivalu budou k dispozici tvořivé, informační a prodejní stánky. Je připravena prezentace terapií, pomůcek, odborné poradenství Alky, ale i dalších organizací, které se věnují potřebám lidí s postižením: Freya, DMA aj.

Pokud byste chtěli pocítit „na vlastní kůži“, jak se žije lidem s postižením, budete si moci vyzkoušet gerontooblek či ovládání invalidního vozíku. Můžete také soutěžit o ceny nebo se podílet na tvorbě společné mandaly Jsem součástí celku, která bude vystavena na zářijové výstavě v Galerii Františka Drtikola. Pro děti má Alka připravenou tvořivou dílnu, nafukovací skluzavku, malování na obličej a třpytkové tetování.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne