Slider

Aktivity pro pěší i cyklisty

Sport | Červenec - srpen 2022

Ze slavnostního vyhlášení během cykloodpoledne u Junioru. Foto: Eva Švehlová

Město Příbram se v letošním roce připojilo ke dvěma celostátním akcím – 10 000 kroků a Do práce na kole. Vyhlášení výsledků prvně jmenované aktivity proběhlo při cykloodpoledni s názvem Šlápni do toho.

Do dubnové výzvy 10 000 kroků se v Příbrami registrovalo 76 jednotlivců a osm týmů. Mezi městy skončila Příbram na dvacátém místě z 91 přihlášených. „Při akci Šlápni do toho jsem měl opět tu čest předat ceny nejlepším účastníkům výzvy 10 000 kroků. Mezi oceněnými byla řada těch, se kterými jsme se setkali již v loňském roce při podzimní výzvě,“ řekl 1. místostarosta Martin Buršík.

Vyhlášení výsledků proběhlo v rámci cykloodpoledne Šlápni do toho. Při akci si mohli zájemci vyzkoušet elektrokola, koloběžky, nechat si seřídit svá kola nebo si nechat poradit s výběrem správného kola či koloběžky.

Druhou výzvou, která probíhala v květnu, je akce Do práce na kole. „Cyklistika je v našem městě stále oblíbenější. Pro cyklisty se snažíme hledat dopravní řešení pro nejlepší, a především nejbezpečnější cestu městem a zároveň je naším cílem rozšířit další cyklostezky směrem z města do Brd,“ dodal místostarosta.

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne