Slider

Kdo bude nejlepší sportovec Příbramska

Sport | Březen 2024

Multisportovec a mistr světa v paratriatlonu Honza Tománek. Foto: archiv Honzy Tománka

Nominace do ankety Sportovec Příbramska finišovaly v druhé polovině února. Pojďme se podívat na několik vybraných sportovců a týmů, kteří budou usilovat o pódiová umístění a o cenu fanoušků mediálního partnera. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 20. března v kulturním domě.

V kategorii nejlepších sportovců se můžeme těšit tradičně na zástupce našich profesionálních sportů, jako jsou např. nejlepší střelec druhé ligy a kapitán FK Viagem Příbram Tomáš Wágner, opora VK Trox Příbram Daniel Rosenbaum nebo dakarský jezdec a sedlčanský rodák Martin Macík. Diváci se rovněž budou moci těšit na nový videospot s vítězem minulého ročníku triatlonistou a rekordmanem Janem Hradeckým, který bude mít premiéru na slavnostním galavečeru.

Pokud jde o talenty do 23 let, tak obhajovat bude judistka Tereza Bodnárová, která skončila na 5. místě na ME do 23 let a bronzová na Světovém poháru v Praze. Dalším nadějným hráčem úspěšného týmu Příbram Bobcats je Nicolas Kopecký, který se stal MVP (z angl. most valuable player, tedy hráč, který je považován za nejhodnotnějšího v dané sezoně) na Mistrovství Evropy v italském Grossetu, kde pomohl reprezentaci ČR ke třetímu místu. Svoje zastoupení budou mít i plavci v podobě Lindy Smetankové a Barbory Šindelářové. Bojové sporty bude reprezentovat MMA bojovník Jan Mašek.

Ve sportovních kolektivech dospělých je nominován FK Příbram, kteří se ze třetího místa ve Fortuna Národní lize neprobojovali přes vyrovnanou baráž zpět do nejvyšší soutěže, dále pak mužská i ženská družstva HC Baník Příbram.

Mládežnické kolektivy reprezentují mladí kocouří VK Trox Příbram, mládežnická družstva fotbalové akademie FK Příbram nebo třeba taneční pár Dominik Novák a Alice Mašková, kteří zazářili třetím místem na Mistrovství ČR do 18 let, nebo třeba plavecké štafety PK Příbram.

V kategorii handicapovaný sportovec nebudeme postrádat multisportovce a mistra světa v paratriatlonu Honzu Tománka. 

Tradičně velká jména jsou pak v kategorii odchovanec, kde nechybějí Antonín Barák ml., který si zahrál finále Konferenční ligy v Praze, a Václav Černý ml., jenž válí v německém Wolfsburgu. Příbramskou atletiku reprezentuje Matěj Šolc, který již jako atlet UK Praha získal titul juniorského mistra ČR v běhu na 10 000 metrů. Příbramskému region pak dělá radost velký talent v podobě dobříšského tenisty Tomáše Krejčíře, který dovedl reprezentaci k titulu MS do 14 let.

Slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 20. března v estrádním sále příbramského kulturního domu. Široká veřejnost se může zapojit do hlasování Cena fanoušků, které probíhá na webu pribram.cz. Galavečer mohou sledovat diváci živě na kanálu YouTube města Příbram. 

Jan Hadraba
manažer sportu města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne