Slider

Výstava The best of Czech Press Photo míří opět do Příbrami

Kultura | Červen 2022

Vítězná fotografie Czech Press Photo: Petr Topič, Zkáza. Zdroj: GFD

Po výstavě Venduly Chalánkové Ale my stále ještě hledáme štěstí, která bude ukončena 12. června 2022, bude v Galerii Františka Drtikola v Příbrami zahájena výstava The best of Czech Press Photo.

Výstava bude slavnostně otevřena ve čtvrtek 16. června 2022 v 17.00 za účasti místostarostky Zorky Brožíkové, ředitele Galerie Františka Drtikola Jana Freiberga, ředitelky soutěže Czech Press Photo Veroniky Souralové a fotografa Dana Materny. Přehlídka vybraných nejlepších fotografií z minulých ročníků soutěže a také vítězných fotografií z roku 2021 potrvá až do 31. července 2022.

„Czech Press Photo je prestižní fotografická soutěž s téměř třicetiletou tradicí, která každoročně přehledně mapuje a představuje veřejnosti prostřednictvím nejlepších fotografií a dokumentárních filmů nejvýznamnější události uplynulého roku napříč celým společenským spektrem od zpravodajských aktualit přes umění a portréty až po sport a přírodu. Výstava retrospektivně nahlíží na uplynulé téměř tři dekády objektivem našich předních fotografů, kteří vypráví jedinečné příběhy,“ řekl ředitel galerie Jan Freiberg.

Vystaveny budou i fotografie z posledního 27. ročníku soutěže. Fotografií roku 2021 se stal snímek Petra Topiče z mediálního domu Mafra. Snímek pochází ze série s názvem Zkáza, která zvítězila v kategorii Aktualita. Série dokumentuje katastrofické následky po ničivém tornádu, které se prohnalo obcemi na jižní Moravě. Mezinárodní porota vybrala vítěze z více než 4000 snímků od 250 autorů z Česka a Slovenska.

Jindřiška Pavlišová, Galerie Františka Drtikola

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne