Slider

Výprava za bobry se vydařila

Sport | Duben 2020

Na první víkendovou výpravu v roce 2020 jsme se vydali do Berouna.

Čtvrtý skautský oddíl z Příbrami s označením Mohawk se na konci února vydal na svou víkendovou výpravu za bobry. Zápis z „expedice“ pořídil její patnáctiletý člen Imnu.

 

Na první víkendovou výpravu v roce 2020 jsme se vydali do Berouna. Jako noclehárnu jsme využili klubovnu spřáteleného turistického oddílu. V pátek 21. února odpoledne jsme ve složení Imnu, Špigy, Mochomůrka, Kápo, Monika a Kanyatara sešli na nádraží. Jeli jsme do Berouna, odkud nás čekala tříkilometrová cesta do klubovny. Trasu jsme zvládli rychle, a tak jsme ještě stihli posedět u řeky. Krom svačení a blbnutí jsme také viděli plující ondatru. Po dovezení klíčů jsme se ubytovali a večer se vydali do bazénu. 

Při sobotní snídani se hlasovalo, kam se vydat na výpravu. Nakonec vyhrála cesta do Žloukovic, u kterých náš oddíl (tehdy pod názvem Vlci) tábořil už před čtvrtstoletím. Cestou jsme viděli stromy překousané od bobra, osobně jsme je však žádného nepotkali. Louka s chatičkami se rozprodala a dnes je tu mnoho chatek, každá s jiným majitelem. Kousek odtud jsme se utábořili a uvařili oběd – mohawské rizoto. 

V lese si užíváme volnost a běháme, povídáme, dovádíme. Nakonec stíháme autobus, abychom v Nižboru nemuseli čekat hodinu a půl na další spoj. V klubovně jsme uvařili večeři a po ní a po odjezdu Špigy jsme zahájili obsazování měst, cest, luk a klášterů. Začala totiž hra Carcassonne (tuto jsme vlastnoručně vyráběli na Silvestru 2012/13). Hodinovou hru jsme si užili a snad si ji opět zahrajeme dříve než za pět let. Před spaním jsme ještě probírali něco ze stezky a okolo jedenácté jsme ulehali do spacáků. 

V neděli nás stejně jako včera čekala rozcvička. Během snídaně jsme povídali o životní motivaci. Po ní a snídani jsme sbalili věci a opět se přesunuli ke stezkám. Povídali jsme především o naší organizaci a o historii České republiky. Následovala krátká procházka na druhý břeh Berounky. Po návratu jsme se naobědvali, uklidili a ve dvě předali klíče. U klubovny jsme ještě zahráli Modrý blesk a poté už vyrazili na nádraží. Po koupi jízdenek a přesunu na nástupiště se vyhlásila další hra – Jo, ano, ne. Nikdo nesmí vyslovit žádné z těchto tří slov. 

Z mohawské výpravy jsme si odnesli další zážitky a krom toho jsme nahlédli do oddílové historie. V oddílu rádi uvítáme nováčky – kluky i holky od sedmi let. Informace o nás jsou na stránkách indianipribram.cz. 

Matěj Mosler – Imnu, owačira (rádce družiny) Modré Želvy

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne