Slider

Středočeský den PID

Krátce | Říjen 2022

V sobotu 8. října se uskuteční Železniční den PID v Příbrami.

Od 10.00 do 18.00 zažijí návštěvníci jízdy historickými vlaky, autobusy a doprovodný program. Historické vlaky budou jezdit na trase Praha – Jince – Příbr

am – Březnice a také na vlečce do příbramských kovohutí. Jezdit bude historická patrová jednotka Bpjo s lokomotivou řady 749 (Bardotka) a motorový vůz řady 854 v retronátěru. Před vlakovým nádražím můžete nasednout do jednoho ze tří historických autobusů, které účastníky rozvezou po zajímavých místech v okolí (např. Památník Antonína Dvořáka, Hornické muzeum Příbram, Svatá Hora nebo Řimbaba). 

Všechny autobusy budou cestující vozit zdarma a budou se v nich rozdávat slevenky, díky kterým lze získat 50% slevu na vstupné do všech zajímavých míst. Bude možné svézt se Škodou 706 RTO, Karosou C 734 a kloubovou Karosou B 961. Na vlakovém nádraží budou stánky s občerstvením, skákací hrad pro děti, prezentace chystané integrace MHD Příbram do systému PID a stánky s propagačními předměty s dopravní tématikou. K dispozici bude také šlapací drezína.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne