Slider

Senioři zdolali pět olympijských disciplín

Sport | Říjen 2022

Olympiáda seniorů je hojně navštěvovaná, letos se konala v Nesuchyni. Foto: Barbora Vacková

Od pátku 26. srpna do neděle 28. srpna se uskutečnil pátý ročník Olympiády pro seniory, na kterou se příbramští senioři vydali do Nesuchyně u Rakovníka.

Program seniorské olympiády byl rozdělen do několika částí. Pátek začal prohlídkou Krušovického pivovaru a pak následoval přesun do místa konání letošní olympiády. Po prohlídce následovala společná večeře. Večer probíhal turnaj v bowlingu a poté došlo k rozdělení do týmů na soutěžní klání na druhý den.

Po pátečním propršeném dnu se počasí naštěstí umoudřilo. Po zahajovacím ceremoniálu tak v sobotu dopoledne čekalo na aktivní seniory sportovní zápolení ve znamení pěti „olympijských“ disciplín – vědomostní soutěž, střílení z luku, přitahování lana, opičí dráha a finská hra (shazování kuželek). Vzhledem k nejisté předpovědi počasí se uskutečnil ještě běh na 1000 m. Odpoledne se všech pět týmů vydalo podle mapy a hledalo ukrytý poklad. V neděli už na účastníky čekala jen lehká ranní rozcvička a poté odjezd domů.

Akce byla skutečně podařená a velký dík patří realizačnímu týmu. „Nedokážeme si představit, že by další ročník již nebyl. Každý rok je to pro nás větší výzva a hlavně oceňujeme společné setkání. Program je vždy skvěle vymyšlený,“ shodli se účastníci.

Barbora Vacková, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne