Slider

Senioři nemusí sedět doma

Život v Příbrami | Březen 2022

V Příbrami i některých okolních obcích mohou navštěvovat aktivity zapsaného spolku Fit Senior Příbram.

Aktivní přístup je klíčem k psychické i fyzické kondici v každém věku, o seniorech to však platí dvojnásob. V Příbrami i některých okolních obcích mohou navštěvovat aktivity zapsaného spolku Fit Senior Příbram.

 

Fit Senior Příbram rozšiřuje od letošního roku své aktivity o bezplatnou sociálně aktivizační službu, jejímž cílem je nabídnout seniorům zajímavý volnočasový, vzdělávací a zdravotní program. Pro psychickou i fyzickou kondici je ve vyšším věku zásadní aktivní přístup, což bylo pro většinu seniorů v období covidu problematické. Cílem projektu je zapojit seniory zpět do aktivního života. 

V klubovně spolku, která se nachází v přízemí bývalé I. polikliniky (Na Příkopech 103), probíhají každý den aktivizační kluby s nejrůznějšími tématy (cvičení na židlích, trénink paměti, tvoření, muzikoterapie, společenské hry, přednášky a další), které mohou senioři bezplatně využívat. Zájemci o službu se mohou informovat telefonicky na čísle 777 176 713, sledovat web fitseniorpribram.cz nebo přijít osobně od pondělí do čtvrtka od 8.30 do 14.00. 

Součást projektu Fit Senior představují také lekce zdravotního cvičení s fyzioterapeutkou na zimním stadionu či v Domu jógy, a také online lekce, které jsou dostupné z webových stránek spolku. Pro pány je pak v nabídce walking football, tedy fotbal v chůzi, nebo populární výšlapy s nordic walkingovými holemi. 

Kluby Fit Senior jsou nově realizovány také v obcích Obecnice, Dolní Hbity, Bratkovice, Vranovice a Podlesí. Projekt je podporován městem Příbram a Středočeským krajem. 

Kristina Hovorková, Fit Senior Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne