Slider

S dvojkou se dobře počítá

Úvodník | Leden 2022

Starosta města Příbram Jan Konvalinka

Věříte na význam čísel a číselných kombinací? Abych se přiznal, já moc ne. I když uznávám, že některá mám raději než jiná. Baví mne třeba čtyřka, asi kvůli vzpomínkám na má školní léta. Logicky mám pak oblibu i v osmičce a v dalších číslech, která jsou nějakým způsobem se čtyřkou spojena. Nový rok se nese ve znamení dvojek. Když člověk trochu zapátrá, tak zjistí, že dvojka primárně symbolizuje spolupráci, sjednocení a partnerství. A také laskavost, citlivost, péči a z těch zajímavých atributů ještě plodnost. Dvaadvacítka je některými okultními naukami vnímána jako andělské, ba přímo mistrovské číslo vybízející k píli, svědomitosti nebo trpělivosti. To jsou zajímavé kombinace, že? 

Stojíc na počátku nového roku, dáváme si všemožná předsevzetí, sami se sebou uzavíráme rozličná ujednání a plánujeme naše budoucí kroky. Právě plánování je věnován hlavní článek tohoto čísla Kahanu. A nejde jen o ledajaké plánování, jde o plánování přímo územní. Kolem něho se často objevují názory a polemiky, jejichž základ spíše tkví v pocitech či neznalosti faktů. Na dvoustraně věnované územnímu plánu se tedy pozorný čtenář dozví vše, aby pochopil, jak to s plánem bylo, je, bude a co obnáší rozvoj města po stránce využití území. 

Milá čtenářko, milý čtenáři, přeji vám, aby se rok 2022 ve vašem případě nevysmekl ze svého číselného určení, tedy aby byl plný spolupráce a partnerství. Také aby vám cestu křížili jen laskaví a citliví lidé. Možná by ten rok mohl být i plodným, a to jak ve smyslu pracovním, tak i v tom smyslu prapůvodním, tedy aby ti, kteří chtějí založit či zvětšit svou rodinu, tak učinili bez vážnějších zádrhelů a komplikací. Buďte, stejně jako ta dvaadvacítka, pilní, svědomití a trpěliví… a hlavně zdraví. 

Jan Konvalinka, starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne