Slider

Parkovací dům u autobusového nádraží vybuduje Metrostav

Rozvoj města | Březen 2022

Díky parkovacímu domu by u nádraží mohlo parkovat až 176 aut. Foto: Eva Švehlová

Problematiku parkování ve městě má zmírnit mimo jiné výstavba parkovacích domů. Navrženo je několik lokalit, připravovány jsou studie. Jako první bude realizován parkovací dům u autobusového nádraží, na který již byl vybrán dodavatel.

 

Projekt parkovacího domu u autobusového nádraží se posouvá blíže k realizaci. „Na jednání rady jsme schvalovali výběr dodavatele na realizaci prvního z příbramských parkovacích domů, který bude postaven systémem Design and Build na stávajícím parkovišti u autobusového nádraží. Zakázku vysoutěžila za částku 85 789 120 Kč bez DPH společnost Metrostav,“ řekl starosta Jan Konvalinka. 

Do veřejné zakázky, která probíhala v režimu jednacího řízení s uveřejněním, se přihlásili tři účastníci, přičemž konečnou nabídku podal pouze jeden. „Nyní je důležité říci, jaký bude další postup. Město má projektovou dokumentaci pro stavební povolení a dodavatele po podpisu smlouvy bude čekat dokončení projektové dokumentace pro provádění stavby. Teprve poté bude moci být zahájena samotná stavba,“ doplnil starosta Konvalinka. 

Parkovací dům bude v letech 2022–2023 budován na místě stávajícího parkoviště a je počítáno se 176 parkovacími místy, což je oproti současnému stavu navýšení zhruba o 120 míst. V budoucnu se počítá s budováním dalších parkovacích domů, přičemž vytipováno je několik dalších lokalit. Záměr je postavit parkovací dům v oblasti Rynečku či Milínské ulice a zcela jistě v oblasti sídliště. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne