Slider

OSSZ přijme posudkového lékaře

Krátce | Leden 2021

Úspěšný uchazeč absolvoval nejméně šestileté prezenční studium, které obsahuje teoretickou a praktickou výuku v akreditovaném lékařském magisterském studijním programu.

Okresní správa sociálního zabezpečení Příbram přijme lékaře/lékařku v oddělení lékařské posudkové služby.

Náplň práce tvoří: posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti fyzických osob pro účely sociálního zabezpečení, poskytnutí dávek a průkazu osoby se zdravotním postižením. Posudkový lékař posuzuje invaliditu a změny jejího stupně či stupeň závislosti fyzické osoby pro účely příspěvku na péči. Dále stanovuje, zda je osoba zdravotně znevýhodněna, nebo posuzuje pro účel řízení o přiznání průkazu osoby se zdravotním postižením nebo pro účel přiznání příspěvku na zvláštní pomůcku.

Úspěšný uchazeč absolvoval nejméně šestileté prezenční studium, které obsahuje teoretickou a praktickou výuku v akreditovaném lékařském magisterském studijním programu. Dále je členem České lékařské komory a získal specializovanou způsobilost v některém z oborů specializačního vzdělávání (s výjimkou: hygiena a epidemiologie, klinická biochemie, lékařská genetika, lékařská mikrobiologie, patologie a soudní lékařství).

Uchazeč také dokládá, že absolvoval certifikovaný kurz pro posudkové lékařství zakončený atestací z posudkového lékařství nejpozději do tří let od zařazení na pracovní místo lékaře lékařské posudkové služby. Předpokládá se rovněž svéprávnost a bezúhonnost. Pracovní poměr je stanoven na dobu neurčitou a lze jej realizovat na zkrácený úvazek. Platové zařazení odpovídá 13. platové třídě podle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., v platném znění. Zájemci mohou telefonovat 318 649 325 nebo 602 660 350.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne