Slider

Novým členem rady je Jiří Holý

Život v Příbrami | Duben 2020

Rada města Příbrami je sedmičlenná

Rada města Příbrami je sedmičlenná a doposud ji tvořili radní celkem ze tří politických uskupení. Změna nastala v okamžiku, kdy jeden z radních na svoji pozici ze zdravotních důvodů rezignoval.

Záměr skončit ve funkci radního ohlásil s ohledem na svůj zdravotní stav před několika týdny Svatopluk Chrastina (ODS). S touto informací začalo vedení města pracovat. Jako první byl osloven další zastupitel za ODS. Miroslav Peterka funkci odmítl kvůli své časové vytíženosti. Příbramský starosta Jan Konvalinka řekl: „Již po volbách pro nás byli logickou volbou do rady města zastupitelé za TOP 09, a tímto směrem byla dána nabídka i tentokrát. Příbramská TOP 09 naši nabídku odmítla.“ 

Další volbou, jak doplnit místo sedmého člena rady města bylo oslovit členy zastupitelského klubu ANO 2011. Návrh, který většinou hlasů zastupitelstvem prošel, byla volba zastupitele Jiřího Holého, který je mimo jiné předsedou sportovní komise. „V tomto okamžiku bych ještě znovu velice rád poděkoval panu Chrastinovi za jeho práci v radě města a za to, že si vždy a za všech okolností uchovával svůj názor na projednávané body,“ dodal starosta. 

Sedmičlenná rada města má nyní šest členů za ANO: Jan Konvalinka (starosta), Martin Buršík (1. místostarosta), Zorka Brožíková (místostarostka), Jindřich Vařeka, Petr Rotter, Jiří Holý a jednoho člena, Renátu Veseckou, mají v radě města Příbramáci pro Příbram. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne