Slider

Hned napoprvé skvělá parta i výsledek

Sport | Březen 2022

Fotbal je zábava, i pro děvčata. Foto: Středočeský krajský fotbalový svaz

Na konci ledna se v moderní hale Dolních Břežan, která získala Národní cenu za architekturu, uskutečnilo první kolo fotbalové soutěže Středočeského krajského fotbalového svazu. Výběr Příbrami v kategorii WU11 chtěl napodobit úspěch svých spoluhráček ze starší kategorie WU14, které loni vyhrály přeborníka kraje.

 

První turnaj příbramského výběru nedopadl vůbec špatně. Děvčata obsadila celkově druhé místo mezi sedmi dalšími výběry, a zajistila si tak postup do finále kraje. „I když byly v závěru vidět i slzy, hráčky si celý den užily. Na to, že se dívky viděly poprvé, udělaly skvělou partu. Po prohraném finálovém zápase všechny začaly brečet a měli jsme s Jirkou co dělat, abychom jim vysvětlili, že hrály výborně a nemají proč plakat,“ prozradil Miroslav Bodnár, který vedl dívčí výběr současně s Jiřím Kubou. 

„Na malé zapojení dívek do organizovaného sportu nás upozornil průzkum již v roce 2019 a po pandemii bude tento výsledek ještě propastnější. Proto většina sportovních svazů vynakládá velké úsilí, aby měly dívky chuť sportovat na všech úrovních, ne jinak tomu je i v aktivitách města,“ uvedl příbramský manažer sportu Jan Hadraba. A pokračoval: „Svědčí o tom i fakt, že výběr, který vyhrál na konci přeborníka kraje, byl doplněn i o dívky, které se představily na školním turnaji O pohár starosty města Příbram.“ 

Podle něj by akce v podobně atraktivním prostředí, které nabízí dolnobřežanská hala, měly pomoci také městu Příbram při budování sportovní haly, jež splní odpovídající parametry a bude vhodná pro všechny halové sporty, které se v Příbrami hrají. „Takové zařízení sportovní kluby pro svůj další rozvoj zoufale potřebují,“ doplnil Jan Hadraba. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne