Slider

Fotbalisté podpořili příbramskou nemocnici

Sport | Duben 2020

Celkem 43 303 korun vybral fotbalový klub 1. FK Příbram.

Příbramští fotbalisté darovali více než 43 000 korun příbramské nemocnici, peníze poslouží pro vznik nové odpočinkové zóny v areálu nemocnice.

 

Celkem 43 303 korun vybral fotbalový klub 1. FK Příbram v rámci aukce fotbalových předmětů, která se uskutečnila na podzim loňského roku. Tým se rozhodl, že bude i nadále pokračovat v podpoře Oblastní nemocnice v Příbrami, které pomáhá již několik let v řadě. 

Částka bude využita na stavbu nové relaxační zóny u pavilonu I. Ta by měla být o něco málo větší než zóna, která se v minulém roce otevřela v druhém areálu ve Zdaboři. Stavební práce by měly začít na jaře tohoto roku a vše by se mělo stihnout do podzimu. Kromě posezení a altánu zde budou různé posilovací stroje a pomůcky, které pomohou pacientům na blízkém rehabilitačním oddělení. Celý koutek ale budou moci využívat i pacienti z interny, paliativního oddělení, ale i široká veřejnost. 

Po slavnostním předání šeku se šli dárci podívat na paliativní lůžkové oddělení, které bylo v loňském roce otevřeno, a patří mezi ty, které budou moci nový relaxační koutek využívat. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne