Slider

Autobusový fantom dopaden

Bezpečná Příbram | Únor 2020

Pachatel, kterému lze přezdívat Autobusový fantom, má během dvou a půl měsíce na svědomí nejméně 18 případů.

Příbramským policistům se podařilo dopadnout pachatele, který má na svědomí v Příbrami tři vykradené autobusy. Nebyl to však jediný objekt jeho zlodějských choutek, vloupával se i do automobilů, sklepů a do obytných domů.

Pachatel, kterému lze přezdívat Autobusový fantom, má během dvou a půl měsíce na svědomí nejméně 18 případů. Kromě tří autobusů, ze kterých vzal finanční hotovost a telefony, vnikl do čtyř zaparkovaných aut. Odcizil z nich peníze, mobilní telefony, platební kartu, doklady, klíče, nářadí, oblečení, bižuterii, skřipce a spony do vlasů, nepohrdl ani perníkovým srdcem či autolékárničkou.

Na chodbách domů ho lákaly jízdní kola a značkové boty. Ze dvou sklepů si odnesl nářadí, plynovou bombu, spací pytel, monitor k počítači, grafickou kartu, ale i učebnice a cestovní kufr. V jednom případě se vloupal na pozemek domu a pod pergolou našel několik lahví alkoholu, maso, skleničky na víno, CD nosiče, venkovní vysavač a projektor. V jednom obchodním domě prostrčil ruku přes bezpečností mříž a zcizil elektronické cigarety. Na Nový rok se pokusil vykrást benzinovou čerpací stanici.

Škoda, kterou způsobil, přesáhla 200 000 korun. V sobotu 4. ledna mu kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Jednatřicetiletému muži, který má za sebou bohatou trestní minulost, nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Příslušníci policie ho na začátku ledna převezli do vazební věznice.

Monika Schindlová

Policie ČR Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne