Slider

50 odstínů podzimu

Úvodník | Listopad 2022

Starosta Jan Konvalinka

Všimli jste si, jak nesmírně barevný je letošní podzim? Stromy a keře ve městě se oděly do mimořádně slušivého a pestrého hávu. Důvodem této barevnosti je podle vyjádření odborníků dostatek vláhy, díky níž si stromy ponechaly listí déle, a to se tak mohlo zbarvit ještě ve větvích a korunách, aniž by se z něj předčasně stal tlející odpad.

Mé přesvědčení o tom, že nic se neděje bez nějakého důvodu, mi říká, že nás třeba příroda chtěla tou barevnou záplavou aspoň trochu potěšit v době, kterou můžeme směle barevně označit za šedivo-hnědou. Denně se na nás valí množství převážně negativních zpráv o zdražování, o rostoucích nákladech, o válce, o neštěstích. Žijeme pod permanentním tlakem a strachem z toho, co přinese budoucnost. Popravdě, už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposledy ve zprávách slyšel něco skutečně pozitivního. No, a možná tahle všeobecně těžká atmosféra a celospolečenská deprese byla důvodem, proč nám příroda vybarvila stromy do tak krásných barev, aby nám ukázala, že na světě je přece jen hezky, a že nic není jen černé nebo bílé nebo šedivé a hnědé.

Kahan, který právě držíte v rukou (nebo vám svítí na displeji), je první po komunálních volbách. Na několika jeho stranách se budete moci seznámit s novými i staronovými zastupiteli. Dozvíte se něco málo o tom, kým jsou a jaké jsou jejich vize v práci pro město. Pevně věřím, že všechny do jednoho bude spojovat právě snaha o lepší budoucnost a o zvládnutí náročných časů, které stojí před námi. 

Jan Konvalinka, starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne